ЗМІ про нас

До нашого міста приїхали три чарівні жінки, літератори та письменниці

Ірена Карпа, Катерина Бабкіна й Ірина Славінська кілька днів працюватимуть у нас над своїми новими проектами. Дехто вже презентувати напрацьоване під час попереднього перебування вирішив.

Катерина Бабкіна – письменниця і сценарист презентувала в нашому місті свою нову книгу. До речі, у видавництві “Фоліо” минулого року вийшов друком роман Бабкіної “Соня”, котрий дістав чимало схвальних читацьких та професійних відгуків та став бестселером. До щойно презентованої книги Катерини Бабкіної «Знеболювальне і снодійне» увійшли також вірші які вона написала перебуваючи на резиденції MERIDIAN CZERNOWITZ цієї зими.

Катерина Бабкіна, письменниця: «Це збірка віршів, яка готувалася впродовж 2 років. Три розділи. Знеболювальне, снодійне і препарати додаткової стимуляції серця. Це відповідно лірика соціальна, особиста та переклади».

Також Карпа, Бабкіна і Славінська зібралися в Чернівцях, аби обговорити свої наступні літературні проекти. Серед них і нова книга глянець Ірени Карпи та з Іреною Карпою. Практично цілий тиждень вона фотографується в нашому місті, бо ж одною із складових нового видання будуть саме світлини. Щодо інших, то тут плідно над ними вже почала працювати Ірина Славінська.

Ірина Славінська, літературознавець: «Складатиметься вона із трьох частин, окрім, фото частини, Це буде доволі розлоге інтерв’ю із Іреною, таке «за жизнь», якщо можна так сказати. Друга частина. Це будуть Іренені колонки, ви їх читали в «Українській правді», в «Життя» і вони будуть безумовно опрацьовані і про цензуровані. І третя частина це буде абсолютний неопубул, раніше ніде не опублікований і спеціально для цієї книжки написаний».

Зрозуміло, що до таких жінок-письменниць буде запитання, стосовно 2творчої кризи» і її подолання. Карпа ж запевнила, що не встигає це помічати. Але і нагадала, що такий період не може бути вічним.

Ірена Карпа, письменниця: «Я просто не встигла щось написати і так: « О Боже, тут ще не дописано 5 чогось там, ого, там двоє дітей і собака». Творча депресія – це жесть, з іншого боку треба завжди пам’ятати, що творчість – це якась така внутрішня ріка і вона не може весь час фонтанувати, Це як засушливий період, мало води, але потім буде повінь, потім буде, от книжку напишете».

Вже у вересні цього року літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ презентуватиме нові проекти і книги. Це ця же книга-глянець Ірени Карпи, видання від Катерини Бабкіної, досить цікаве та інтригуюче, а також ще чимало всього.

Генрієтта Беух. Телеканал “Чернівці”